30 травня 2011 р.

Комп'ютерні технології та підприємництво


Отже, настав час літньої практики, і десять учнів, які закінчили десятий клас, опинились на час цієї практики у нашому комп*ютерному класі. Вони стали учасниками Програми, створеної компанією Intel разом з освітніми урядовими організаціями різних країн, яка реалізується в рамках проекту Програми Розвитку ООН "Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні".
Протягом навчання за курсом учні розробляють бізнес-план для власної підприємницької ініціативи. Програма за бажанням учасників може надавати безкоштовні юридичні консультації щодо аспектів реалізації підприємницької ініціативи, розробленої в курсі. Бізнес-плани за згоди авторів будуть розміщені на Інтернет-ресурсах програми для пошуку можливих інвесторів.
Побажаємо успіху першопроходцям!
Про те, як відбувається навчання на цьому курсі, можна дізнатись із щоденників навчання, які були створені учасниками сьогодні:

http://leontiyzatsepin.blogspot.com - блог Леонтія Зацепіна
http://prikolcom.blogspot.com - блог Тараса Лопушинського
http://pavlo123.blogspot.com - блог Павла Кузнецова
http://taras-praktika.blogspot.com блог Тараса Марадя
http://dianaprinsesa.blogspot.com - блог Діани Краєвської
http://komputernuta.blogspot.com - блог Анни Гіндич
http://tarasbusinessway.blogspot.com - блог Тараса Плюти
http://ruslan4k.blogspot.com блог Руслана Гапало
http://jykaayka.blogspot.com - блог Юлі Балицької
http://practice-vitya.blogspot.com - блог Віктора Бреня

Далі буде...:)

25 травня 2011 р.

У першокласників пройшло свято Букварика

В перших класах було цікаве, змістовне свято Букварика. Учні прощалися з першим класом, з першою книжкою. Діти, батьки і вчителі старанно готувались до нього. Свято проходило у формі казки-подорожі, де головний герой, звичайно, був БУКВАРИК. Першокласники чудово декламували вірші, гарно співали, танцювали. Бажаємо успіху, зичимо Добра і Щастя БАТЬКАМ і ДІТЯМ!


Допис підготувала класний керівник 1-А класу Ольга Олегівна Болякова

23 травня 2011 р.

Нові перемоги шкільної газети "Хвилинка"




Надзвичайно жаркий день, як для початку травня. Гріє сонце, промені якого відбиваються у зеленкуватій воді Південного Бугу. Цвітуть каштани і акації. Ось такий Миколаїв…
Ми уже вдруге приїхали до Миколаїва. Цього року – на 14 Національний конкурс шкільних газет. Він дуже престижний в Україні та—з цього року — й за її межами. Цього року на конкурс було надіслано 2 815 газет з України, Білорусії, Росії, Болгарії. Для нагородження ж було запрошено біля 50 делегацій. А у всеукраїнському зльоті юнкорів, який проходив у рамках підведення підсумків конкурсу, взяли участь біля 300 учасників. І серед них відзначилась саме наша «Хвилинка» .
На вокзалі нас зустрів великий автобус, який і надалі нас супроводжував. Їдучи в ньому, я змогла роздивитись всю неперевершеність Миколаєва. За вікном я бачила зовсім не старовинний Львів, до якого звикла. Це місто мені здалось дуже сучасним. Там височать багатоповерхівки, скрізь різними кольорами світяться назви магазинів та модних бутиків. Вздовж дороги, яку ми проїжджали, було багато рекламних щитів. Ми проїжджали багато зелених мальовничих парків. Якщо порівняти із Львовом, то Миколаїв можна назвати містом «нового часу».
Миколаївці нас дуже гостинно прийняли. Нам організували зустріч з головою Національної спілки журналістів Ігорем Лубченком і президентом цього конкурсу, секретарем Національної спілки журналістів, директором Миколаївського коледжу преси та телебачення Глібом Головченком. Ми мали можливість поспілкуватися з ними і задати їм питання, які нас цікавлять.
Наступного дня нас чекала екскурсія в десантну бригаду, але по це згодом. Нас знімали місцеві тележурналісти і брали у нас інтерв’ю. Репортаж про ХІV Національний конкурс газет було показано по місцевому телебаченню.
І от настав ключовий момент всієї нашої поїздки – церемонія нагородження. Прибули ми на церемонію у лімузинах. Це для нас була велика честь. Я почувала себе справжньою голлівудською зіркою: поїздка в шикарному авто, спалахи камер зі всіх сторін, червона доріжка, численні журналісти, які дивилися з цікавістю на нас – талановитих юнкорів. З нагоди цієї церемонії організатори влаштували концерт, на якому виступали миколаївські зірки. Але всі пам’ятали, що найголовніше – це нагородження, а герої дня – ми. Нас вітали різні культурні діячі і політики на чолі з мером Миколаєва, Володимиром Чайкою. Крім того, привітання лауреатам надіслали спікер Верховної Ради України Володимир Литвин та президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь. Вперше в історії Національного конкурсу шкільних газет участь в урочистій церемонії нагородження взяв Посол Представництва ЄС в Україні пан Жозе Мануел Пінту Тейшейра. Після цього дійства у нас відбулася фотосесія з цими людьми.
Ми відчували щиру радість та гордість, що з-поміж 2815 газет, поданих на 14 Національний конкурс, нашу «Хвилинку» було відзначено серед інших газет і ми стали лауреатами цього престижного конкурсу. Тому, відповідаючи на питання журналістки « Так – TV» чи сподобалось нам у Миколаєві, Ірина Миколаївна сказала: «Дуже. І ми плануємо приїжджати сюди за нагородами і наступного року, і через рік, і кожен рік!». І ми дійсно цього прагнемо.
А поки над Миколаєвом пливе сонячне марево, ми мріємо повернутись до цієї річки, цих акацій і каштанів.
Шот Тетяна, 8-В кл.
-------------------------------------------------------------------------------------
17 травня для нашої газети став днем визначним. Спалахи фотоапаратів, журналісти з телебачення беруть інтерв'ю, а в центрі —ми. Як ви думаєте, чому?
Справа в тому, що наша газета була подана на міський конкурс шкільних газет, що проходив під гаслом “Світ моїх захоплень — дороговказ у майбутнє”. І 17 травня нашу редколегію очікували нагороди. Всіх переможців конкурсу було запрошено до Львівської обласної організації Спілки журналістів України. Учнів привітали письменниця та редактор газети “Галицьке юнацтво” Марія Людкевич, зам. редактора Світлана Ленц, директор координаційно-методичного центру “Галицьке юнацтво” Володимир Івах.
Марія Людкевич, зокрема, сказала, звертаючись до юних журналістів: “Шкільна газета має бути такою, щоб директор чи завуч взяв її, прочитав і зрозумів, що в школі не так, які проблеми. Треба висвітлювати всі проблеми, що є в шкільній громаді, на приховуючи та не згладжуючи гострі кути. Треба знайти цікаву тему та цікаво про це писати. Щоб читач чекав новий випуск газети, хапав її з рук журналістів, щоб йому було цікаво. А ще — потрібно відкривати для себе нові горизонти!”
Ми дуже хвилювались, адже в актовій залі було дуже багато членів учнівських редколегій. І наскільки ж ми були щасливі, коли дізнались, що стали переможцями, та ще й двічі: ми посіли ІІ місце у номінації шкільна друкована газета” та І місце у номінації учнівський сайт”. Отже, нашу роботу оцінено належне. Це надихає нас і далі працювати не менш творчо та наполегливо.
Ковалишин Артур, 5-А кл

14 травня 2011 р.

Концерт до Дня Матері


13 травня у нашій школі відбувся святковий концерт до Дня Матері. Участь у концерті взяли учні молодшої, середньої ланки та старшокласники. Батьки та вчителі школи відмітили гарну підготовку учнів, супроводжували виступи учасників концерту оплесками та посмішками. Багато номерів учні представляли на нещодавно проведеному конкурсі "Школа має талант". Найкращі з них були виконані повторно на цьому концерті уже для батьків. По закінченні концерту директор школи Ольга Василівна висловила щиру подяку всім учасникам цього цікавого заходу. Концерт пройшов у теплій, затишній атмосфері і сподобався, як батькам, так і самим учасникам!

4 травня 2011 р.

Конкурс учнівських проектів “Шкільний парламент назустріч Євро-2012”

28 квітня 2011 року було підведено підсумки районного конкурсу учнівських проектів “Шкільний парламент назустріч Євро-2012”. Як ви, мабуть, пам'ятаєте, над цим соціальним проектом шкільний парламент працював на протязі лютого-березня цього року. Най проект називався “Львів — жертва реклами”. Працюючи над проектом, ми співпрацювали з львівською мерією, провели шкільний конкурс дитячої реклами “Львів очима дітей”. І от нарешті підсумок районного конкурсу!
Наш проект ввійшов до числа найкращих робіт серед учнівських проектів шкіл району. Компетентне журі, що складалось з журналістів, співробітників мерії, працівників Будинку естетичного виховання учнівської молоді (Анісімової Ж.К., Дітчук О.О.), методиста районного відділу освіти Яворовської Г.В., дуже високо оцінило роботу наших учнів і нас було нагороджено ВІДЕОКАМЕРОЮ!
От тепер ми маємо змогу знімати різноманітні відеоролики, відео сюжети!.
Шукаємо компетентних операторів та звукооператорів! Не пропустіть свій шанс!
На фото: Яворовська Г.В. вручає президенту шкільного парламенту Онисько Наталі відеокамеру.
Допис підготувала Грицевич Катерина, 8-Б