11 травня 2015 р.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

8 травня – День пам’яті та примирення. В цей день в усій Україні, та й у Європі, згадують про загиблих у Другій світовій війні, дякують їм за те, що ми живем. І не має значення, під якими прапорами вони боролись з фашизмом та віддали своє життя за нас. Ми повинні пам’ятати про цю війну та її героїв, щоб не повторити НІКОЛИ БІЛЬШЕ.
Цього дня в нашій школі пройшло багато заходів пам’яті.
В початковій школі було проведено виховні години. Готуючись до них, діти малювали малюнки, робили маки, писали реферати.
          
   


До учнів 8-А класу завітав учасник збройних формувань, які брали участь у збройних конфліктах у Карабаху, Азербайджані, Афганістані ветеран Збройних сил України Володимир Васильович Ситник. Він розповів учням про причини початку 2 світової війни, про роль українців у цій війні, про героїзм воїнів 2-ї світової та військових конфліктів, у яких Володимир Васильович брав участь.
 
 Для учнів 5-Б та 6-Б класу учнівський парламент провів Урок пам’яті. Фалалєєва Тетяна підготувала презентацію, в якій розповіла про 2-у світову та історію свята День Перемоги та День пам’яті та примирення. Учні переглянули ролики про героїв 2-ї світової та відеофільм про воїнів-героїв АТО, який було створено стараннями Гавриліва Романа (5-А) та Совечки Христини (7-Б).
Дівчата 9-Б заспівали для учнів пісню «Повертайтесь живими».
Тільки ти повертайся, солдате,
Мій по духу і прагненню брате!
Зупинивши війни чорний дим,
Повертайся додому живим!!!
Було проведено флеш-моб у створеному в школі куточку пам’яті. Тут розміщено фото героїв «небесної сотні» та світлини наших випускників, які теж воювали на    сході України: Кобринця Івана та Олійника Дмитра.