28 листопада 2015 р.

ФЕСТИВАЛЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

17 листопада, до Всесвітнього дня толерантності, в нашій школі відбувся традиційний фестиваль толерантності «Львів полікультурний». Команди учнів 6-8 класів повинні були розповісти про внесок народів, що здавна жили у Львові, про вплив їх культур та звичаїв на формування багатонаціональної культури нашого міста. Як зазначила Ольга Василівна, з року в рік цей фестиваль стає все змістовнішим. Цього року учасники підготувались краще, ніж минулого року.
Кожен клас чимось особливо припав до душі глядачам та журі.
6-А підготував сценку про культуру поляків. Дівчатка виявили неабиякий акторський талант! Віка Телішевська та Катя Перехрест чудово зіграли наших сучасниць, що потрапили у минуле…
6-Б кл, розповідаючи про італійців у культурному житті Львова, згадав про цікаві архітектурні пам’ятки, навіть про Піноккіо (чиїм іменем названо піцерію). Але вразили журі запальним танцем. Савечко Настя, Шпак Настя та Сойка Каріна майстерно виконали запальну тарантелу.
7-А клас цьогоріч найкраще виконав всі вимоги конкурсу: підготували розповідь про культуру вірмен, приготували страву, станцювали вірменський танець.
7-Б кл. єдиний з учасників прикрасив свій виступ мультимедійною презентацією про внесок греків у розвиток Львова (хоча розповідь скоріше нагадувала доповідь і втомила слухачів). Танець у виконанні дівчат дуже сподобався журі.
8-А клас представляв єврейську культуру. Зубик Іра, Вільчинська Марічка, Гірняк Яна та Глушко Ярина розчулили глядачів єврейським танцем. Але родзинкою їх виступу стало представлення єврейської кухні: приготовані ними страви зайняли весь стіл журі…
8-Б клас розповів про німецьку культуру. Христина Савечка просто полонила серця присутніх чудовим співом: вона виконувала німецьку пісню мовою оригіналу!!!
6-А нагороджено грамотою «За акторську майстерність»
6-Б кл. нагороджено «За краще виконання танцю»
7-Б кл. нагороджено грамотою «За мультимедійне оформлення виступу»
8-А кл. нагороджено «За найкраще представлення національної куні»
8-Б кл. нагороджено «За краще музично-співоче оформлення виступу»
7-А кл. посів І місце у фестивалі
Хочеться подякувати дівчатам 10-А класу Сковрон Христині, Дудчак Марті, Костів Мар’яні, Юськевич Ірині, Цап Марті та Ганусик Насті за допомогу у підготовці виступів учасників фестивалю.