8 травня 2016 р.

ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ

25 квітня до 30-річчя аварії на ЧАЕС в нашій школі відбулась низка заходів.
Для учнів 5-7 класів було показано презентацію «Чорнобиль: забувати не можна!», яку підготував Ковалишин Артур, учень 10-А класу. В презентації висвітлювались причини та наслідки аварії, крім того, учням було показано фрагмент документального фільму про чорнобильську трагедію.
9-А клас підготував для 8-х класів квест та флеш-моб "Дзвони Чорнобиля"
Для учнів 5-7 класів учні 10-А класу провели квест «Твоя безпека у твоїх руках». Учасники квесту повинні були відповісти на питання, пов’язані з аварією на ЧАЕС, а також їх очікували практичні завдання: розрізнити отруйні та неотруйні гриби, рослини, впізнати отруйні комахи та тварин, небезпечних для людини, надати першу допомогу потерпілому тощо. Команди бігали по «базам» (їх було 12), де і виконували завдання. Найцікавішим завданням учням здалось складання внутрішніх органів людини та розв’язування кросвордів.
В квесті перемогли такі команди:
І місце посіла команда 5-Б класу
ІІ місце -- команда 6-Б класу
ІІІ місце – команда 7-А класу













 Напередодні Дня пам'яті про Чорнобильську трагедію до нашої школи завітав ліквідатор аварії на ЧАЕС Володимир Васильович Ситник. Він розповів учням 9-А та 9-Б класів про аварію на ЧАЕС так, як він сам бачив її у квітні 1986 року, розповів про героїзм та самовідданість людей, яких скерували ліквідовувати наслідки цієї страшної катастрофи. Учні із захопленням слухали цього героїчного чоловіка.
Низькій Вам уклін, люди, що жертвували заради нас своїм життям!