10 січня 2016 р.

Музей писанки

29 грудня учні нашої школи вирушили на батьківщину коломийок – в Коломию. Ви зможете запитати : «Що в Коломиї такого цікавого?». А я вам відповім : «В Коломиї є унікальний в Україні музей – музей писанки !». А сама будівля схожа на писанку , яку хтось тримає своїми руками.
Але як зайшли в середину, то побачили близько 6000 писанок з різних регіонів України та інших країн світу. Серед експонатів музею є також писанки з автографами відомих політичних діячів України. Також дітям розповіли про те, як зберігають ці експонати. Недарма цей музей називають «скарбницею» диво-яєць.  Всім сподобалась подорож до Коломиї. Хочеться сюди приїхати ще. А організувала екскурсію Ірина Миколаївна

Гаврилів Роман, 6-А

  

 

  

УКРАЇНА КОЛЯДУЄ, КОЛЯДУЄ ВСЯ ЗЕМЛЯ!

23 грудня в нашій школі відбувся традиційний фестиваль колядок «Україна колядує, колядує вся земля!» У фестивалі брали участь учні 5-9 класів. Всі підготувались дуже ретельно ( за допомогою класних керівників та Наталі Ярославівни Кузьменко). Співали а-капела. Учні дуже відповідально підійшли до вибору репертуару: 5-Б виконав маловідому колядку, учні 7-А та 8-А класів співали патріотичні повстанські колядки, дуже лірично та зворушливо співали учні 6-Б класу. Ольга Василівна, дякуючи колядникам, сказала, що всі були молодці! Але найкращим було визнано виконання колядки учнями 9-А класу: гарно підібрана композиція, артистизм та майстерність виконання привернули увагу журі та глядачів. Також серед кращих було названо колядників 8-А та 7-А класів.
Всіх учасників нагороджено дипломами.











ЗИМОВА КАЗКА

22 грудня  в школу завітала зимова казка. Вірніше, аж дві казки: “Пані Метелиця” братів Грімм та “Дванадцять місяців” С.Маршака. Ці казки інсценували та показали учням 2-х класів учні 6-А та 6-Б класів.
Учні 6-Б класу підготували “Пані Метелицю”. Роль доброї та працьовитої дівчини виконала Шпак Настя, а лінивої та вредної — Сойка Каріна. Злу мачуху втілила на сцені Савечко Настя. Роль зимової чарівниці дісталась Петровій Інні. Ведучим був Сковрон Андрій. Глядачі були просто в захваті від чудової гри юних акторів.
6-А клас виконував “12 місяців”. Маленька Королева (Телішевська Віка) була дуже переконливою: не хотіла вчитись, мучила свою фрейліну, прагнула змінити закони природи, на що мудра вихователька (Хом'як Вероніка) відповідала, що квітню перед січнем не бувати… І Канцлер (Палій Олексій) з цим погоджувався. А от зла Мачуха (Рокета Віка) та її лінива та зажерлива Дочка (Перехрест Катя) так прагнули отримати кошик золота, що вигнали морозної ночі 31 грудня в ліс за пролісками роботящу та беззахисну Падчерку (Зайшлу Соломію).  Ця зворушлива історія дуже розчулила глядачів.
Всі актори показали, які вони талановиті та захоплені театром.
Хочеться подякувати дівчатам 10-А класу Сковрон Христині та Костів Мар'яні за те, що поставили казку “12 місців”, вони спробували себе у професії режисера, звукооператора, костюмера. Казку "Пані Метелиця" пставила Ірина Миколаївна.
Мандрівка в зимову казку сподобалась і глядачам, і виконавцям.














ДОБРОЧИННИЙ ЯРМАРОК СОЛОДОЩІВ

Напередодні Дня Св.Миколая в нашій школі відбувся традиційний доброчинний ярмарок солодощів. Учні пекли різноманітні смаколики: печиво, торти, тістечка, рулетики, млинці тощо. Всі бажаючі мали можливість посмакувати домашньою випічкою. Вторговані кошти учні передали в фонд учнівського Парламенту.
І місце посів 10– А кл. (272 грн.)
ІІ місце — 8-А (140 грн.) та 9-А кл. (144 грн. 20 коп.)
ІІІ місце — 6-А кл. (92 грн.)
7-А кл. — 60 грн.
11-А кл. — 50 грн.
5-А кл. —42 грн.
7-Б кл. — 41 грн.
6-Б—30грн.
8-Б кл. — 25 грн.
9-Б кл. — 18 грн.
Всього — 939 грн. 20 коп.
5-Б кл. участі у ярмарку не взяв.
 

    

 

Святий Миколай, до нас завітай!

17 грудня до учнів початкової школи завітав Святий Миколай!
Разом із Чудотворцем прийшли ангели та, як видиться, чортики. Ангели разом з учнями заспівали молитву до Святого Миколая, чортики пообіцяли різочки та бешкети.
Виступали на святі учні 5-А класу, а от Миколаєм в цей день був Микуш Юра, учень 9-А класу.
Підготували цікаву виставу Журавель Наталя Миколаївна та Кузьменко Наталя Ярославівна.
    
 
Напередодні дня Св.Миколая члени учнівського парламенту Глушко Ярина, Вільчинська Марічка та Гірняк Яна розповідали учням початкової школи про традиції святкування дня Св.Миколая, походження цього свята та й загалом про зимові свята (Андрія, Миколая, Маланки, Василя, Різдво тощо). Дівчатка грали з діточками в ігри та загадували загадки.

Велика подяка дівчаткам!