13 квітня 2014 р.

ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ У ШКОЛІ

Напередодні Великодня, 7-11 квітня, в нашій школі за ініціативою Учнівського парламенту та психолога школи було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.
Тиждень толерантності у нашій школі почався з флеш-мобу «Подаруй світу усмішку». Учні 8-А класу зустрічали в понеділок зранку всіх, хто заходив до школи, з усмішкою та пропозицією обрати собі до вподоби смайлік. Кожен колір має певне значення, тож учні та вчителі могли за обраним смайліком дізнатись, у якому настрої вони прийшли до школи…
Для учнів початкової школи члени учнівського Парламенту організували перегляд мультфільмів про толерантність. Учні 2-4 класів не тільки уважно переглядали фільми, але й обговорювали побачене, переконували один одного, що треба жити мирно, поважати тих, хто поряд, бути терпимими.
Переглянувши мультфільми, діти намалювали малюнки, в яких поділились своїми  роздумами щодо того, як жити у суспільстві. В газеті вміщено малюнки Ортлер Ярини (3-Б), Левус Христини (3-Б), Кузик Анжеліки та Вислоцької Анастасії (4-А)




У вівторок, 8 квітня, відбулось засідання Євроклубу «І свого не цурайтесь, і чужого научайтесь. Традиції та звичаї народів Європи» для учнів 5-6 класів. Підготували його учні 11-Б класу Вишневська Тетяна, Шутяк Юлія, Колесник Ірина, Ярема Юлія, Колотко Орест, Сєдой Максим, Касприк Мар’ян, Карпов Андрій, Шперун Марія. Вони розповіли про традицій та особливості культури Англії, Іспанії, Голландії, Німеччини, Франції. А найцікавішим було те, що на цю зустріч завітала студентка з Франції (з міста Ліона) мадемуазель Жаде. Вона приїхала до Львова за волонтерською програмою щоб вивчати нашу культуру, пропагувати цінності Євросоюзу, вдосконалювати своє знання англійської мови. Вона розповіла про свята, що є найулюбленішими у французів. Говорила виключно англійською. Порозумітися з француженкою допомогла Мандзюк Аня, яка була на зустрічі перекладачем.
Панченко Лоліта, 8-А






11 квітня в нас була зустріч на тему «Україна та світовий скаутський рух, можливості для тебе». Цю зустріч нам проводив Арбатов Кирил – голова ревізійної комісії національної організації скаутів України. Разом з ним був хлопець Самір (він приїхав до нас з Сирії), скаут-волонтер, та учениця нашої школи Ісаєва Діана (10-А). З цієї зустрічі ми багато нового дізналися про скаутський рух.

Нас запросили в похід Яворівським полігоном, багато учнів забажало прийняти в цьому участь. З цієї зустрічі ми дізнались багато цікавого про скаутів, деякі вже бажають ними стати.        
Панченко Лоліта, 8-А