24 квітня 2017 р.

Стартує пілотний освітянський проект

20.04.2017р. відбувся міський семінар для вчителів робочої групи, в рамках проекту «Пленерний урок». Були присутні вчителі шкіл міста з різних предметів (математика, фізика, історія, початкова школа, християнська етика, біологія, хімія), представники НМЦО м. Львова методисти Гурин Л.М., Васільєва А.В., отець Назарій церкви ПОЛОЖЕННЯ ПОЯСА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ, батьки учнів 2-А класу, адміністрація школи. Учасникам семінару був представлений пленерний урок (на відкритому повітрі ) «Весна природи і весна душі» для учнів початкової школи. Під час уроку зінтегровано зміст наступних предметів: музичне мистецтво, природа, християнська етика, читання, фізкультура. Проводили урок вчитель музичного мистецтва Кузьменко Н.Я. та вчитель початкових класів Шуліга У.Р. Вступне слово перед заходом і спільну молитву промовив о. Назарій.
Гості разом з дітьми спостерігали за змінами в природі, читали вірші і загадки про природу, птахів, ознайомлювалися із давніми звичаями нашого народу – зустрічати весну, народними інструментами, християнськими традиціями в Україні, виконували веснянки і водили гаївки. На завершення уроку дорослі разом з дітьми бавилися у великодню гру «Котилася писанка».
Під час обговорення учасники семінару ділилися своїм досвідом про проведення пленерних предметних уроків, висловили думку, щоб матеріал викладений на уроці включити в методичний посібник, що семінар був актуальним, цікавим і потрібним на сьогоднішній час.