1 травня 2017 р.

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

День ЦО – це завжди відповідально та цікаво. Це завжди елементи екстриму. Це захоплює. Це лоскоче нерви.
І цьогорічний день ЦО не став виключенням. Такі були цікаві заходи!
На 1 уроці для учнів 5-А та 5-Б учні 11-А підготували бесіду про аварію на ЧАЕС та гру. Сковрон Христя зробила презентацію про аварію, а потім провела вікторину. А далі була гра «Твоя безпека у твоїх руках». 4 команди ( хлопці 5-А, хлопці 5-Б, дівчата 5-А, дівчата 5-Б) вчились не стати заручниками власної необізнаності. Старшокласники вчились з ними розрізняти їстівні та отруйні гриби, впізнавати лікарські та отруйні рослини, пригадали тварин та комах, що можуть принести шкоду здоров’ю людини. Виграла команда хлопців 5-Б класу.
  

А учні 1-2 класів побували у кутку безпеки життєдіяльності, де Жолдак Володимир Орестович показав протихімічний костюм, аптечку індивідуальну, протигази, респіратори, дозиметри, розповів про принципи їх роботи. Учні захоплено розглядали експонати.
  

На  2 уроці Романюк В.І. показала учням 7-А та 7-Б класів фільм про Чорнобильську катастрофу. Дівчата 9-х класів разом з Махінько О.К. виготовили ватно-марлеві захисні маски. А у учнів 6-Б класу був відкритий урок «Чорнобиль – вічний біль України» (провела Бойко І.М.) Учні не тільки подивились презентацію, але й мали можливість створити свої проекти з екології (щоб запобігти повторенню подібних катастроф).  
 

На 3 та 4 уроках дівчатка-сандружинниці 10-А класу вчили учнів 3 та 4 класів надавати першу допомогу постраждалим (накладати пов’язки на руку, голову, ніс, живіт), Ковалишин Артур та Рудько Юрій (11-А) відпрацьовували з дітьми навички одягання протигазу.
  
   


Не обійшлось і без спортивних змагань. Ощуст І.Є. та Коромець П.О. повели військово-спортивну  естафету, в якій брали участь команди 8-А та 8-Б класів; а також комбіновану спортивно-патріотичну естафету для учнів 9-А та 9-Б класів.
   




Відвідали нашу школу і гості. До учнів 7-Б класу прийшов ветеран Збройних сил України В.В.Ситник. Пан Ситник числі розповів і про ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС, адже він також є ліквідатором аварії на ЧАЕС, він був командиром батальйону. Діти затамувавши подих слухали розповідь про героїзм наших військових, які фактично врятували Україну (та й Європу) від радіаційного забруднення та звели до мінімуму наслідки вибуху на 4 реакторі.



А на закінчення була евакуація!

Грицевич Дарія, 9-Б кл.