19 квітня 2018 р.

День цивільного захисту

19 квітня в нашій школі  відбувся День цивільного захисту.
Учні завжди з нетерпінням чекають цього дня, бо в цей день всі уроки  не тільки повчальні, але й веселі та креативні.
Класоводи початкової школи провели з учнями виховні години, на яких передивились та обговорили мультимедійні  презентації щодо поведінки в небезпечних ситуаціях. Крім того учні 1-3 класів дивились мультфільми про повені, пожежі та інші стихійні лиха. Особливо дітей зацікавив мультфільм «Пожежа в домі», вони жваво обговорювали ситуацію, в якій опинились герої стрічки.
Учні 10-Б класу провели з дітьми 3-4 класів практичне заняття, на якому вчили малечу одягати протигаз. За словами старшокласників, рекорд в одяганні протигазу було встановлено у 4-А класі – 8 секунд!

        

Дуже цікавим був нестандартний бінарний урок основ здоров’я (Шуліга У.Р.)  та  фізичної культури (Ошуст І.Є.) у 3-А класі. Учні з пластикових пляшок виготовляли пожежний гідрант, рятували та переносили в безпечне місце «потерпілого» ведмедика, робили запаси води тощо.
В 3-Б класі відбулась спортивна естафета (вчителі Жупник О.М., Блащук Х.М.)
В 5-х класах було проведено квести «Твоя безпека у твоїх руках». Об’єднавшись у команди, п’ятикласники виконували завдання, мандруючи від станції до станції. На станціях вони вчились перев’язувати рани, зупиняти носову кровотечу, робити штучне дихання, міряти пульс, одягати протигаз. Підготували та провели квести сандружинниці та сандружинники з 10-Б класу (та Бойко І.М.).

      


 

Учні 6-х разом з вчителем праці Махінько О.К. виготовили засоби індивідуального захисту органів дихання.
В 7-х класах голова Товариства Червоного Хреста Залізничного району Стельмах У.М., інструктор з 1-ї невідкладної допомоги, провела практичне заняття на тему «Серцево-легенева реанімація».

    

Крім того, Тиховецька Р.С. провела інтегрований урок «Домедична допомога»  у 7-Б класі.


 

  

Інтегрований урок «Хімічна атака» провела Салаш О.І. для учнів 8-Б класу.
А учні 8-А класу мали можливість потренуватись у наданні першої невідкладної допомоги: накладали джгут, робили штучне дихання та непрямий масаж серця, переносили «потерпілого»  у безпечне місце тощо. Консультантами під час цього уроку-практикуму були учні 10-Б класу (та вчителі Бойко І.М. та Коромець П.О.)

      
На уроці фізики учні 9-х класів разом з Романюк В.І. вивчали принципи захисту від радіації.
Урок-презентація «Стихійні лиха» відбувся в 10-А класі (вчитель Лесь Л.В.)
Закінчився День цивільної оборони традиційно – евакуацією. Під час екстреної тренувальної евакуації зі школи було евакуйовано 609 людей.