28 грудня 2018 р.

Подорож ансамблю "Подоляночка"

15 грудня ансамбль народного танцю «Подоляночка» відправився в неймовірну мандрівку культурними святинями Європи. Привезли туди свої таланти і традиції, а звідти купу емоцй, вражень і радості. Наша подорож почалась з чарівного Лінцу, насправді, місто дуже схоже на наш рідний Львів. Ця атмосфера новорічних свят, шарму прикрашених вулиць і різдвяних ярмарків надовго залишилась в наших серцях...
   

Пізніше ми вирушили до казкового Зальцбургу. Екскурсії, гірлянди, Моцарт, ялинки, музеї... Ми побували в одному з найвідоміших природничих музеїв цілого світу! Він вразив всіх своїми експонатами, які всі могли відчути, зрозуміти і спробувати. Як змінюється положення Землі протягом дня відносно Сонця? Скільки ви б важили на Місяці, Марсі, Венері? Як відбувалося перше висадження людей на Місяці? Як виглядали динозаври? Як зрозуміти медицину, нано-технології, організм? Побувати в нирці людини? Спробувати, наскільки важко людям з обмежиними можливостями рухатися? Зрозуміти формування материків протягом всьо часу і з передбаченнями на майбутнє? Саме так! Це все можна було побачити, доторкнутися і дослідити. Незабутні емоції!

   

 
Далі — Рим. Культурна столиця, напевне, всього світу! Храми, велич, піца, історія, історія, просто колосальна історія кожного камінчика на кожному кроці цього, справді, легендарного міста! Неймовірна архітектура, будівлі світового значення... Колізей, Пантеон, Фонтан Триолі.... Все це захоплює подих.
    
 
Наступна зупинка — Ватикан. Аудієнція з Папою Римським! Основна мета нашої подорожі. Наш синьо-жовтий прапор з честю майорів під співи Щедрика і привітальні слова Папи талановитих дітей України - нас! Ще ми дали концерт Його Преосвященству Єпископу УГКЦ Іринею Білику, за його особистим запрошенням. Зі всіх неймовірних будівель Ватикану, найбільше нас вразив храм Базиліки Святого Петра і, піднявшись на найвищий купол церкви головного католицького храму світу, побачили весь Ватикан і Рим як на долоні.

         
Відень - столиця Австрії. Старовинні бали, концерти, віденські кобаски, архітектура, музеї... Атмосфера справді зачаровує... Місто - казка! Ще в одній австрійській школі ми дали концерт малим діткам. Радості не було меж, коли вони, справді зачарованими поглядами дивилися, за тим що відбувається на сцені. Дякуємо, їм, що підтримали нас. Подорож закінчилась старовинною Братиславою, столицею Словаччини.









Під час всієї подорожі ми отримали купу незабутніх емоцій, побачили, те про що дуже довго мріяли, показали свої вміння і традиції нашого народу, спробували багато  нового і знайшли нових друзів... Та нічого цього б не було, якби не керівник ансамблю Наталя Павлівна. Завдяки їй ми поїхали в цю незабутню подорож і безмежно дякуємо їй за це!

Допис підготувала Софія Лазорко