28 вересня 2014 р.

ВІЙСЬКОВО_СПОРТИВНА ГРА "ПАТРІОТ"



25 вересня в нашій школі відбулись військово-спортивні змагання «Патріот». «Патріот» проводиться в нашій школі вже 4-й рік. У військово-спортивній грі брали участь команди учнів 5-7 класів. До складу команди увійшло 3 хлопці та 3 дівчинки. Гра проходила у спортивному залі школи та в рекреації нульового поверху. Почалось все з традиційного привітання Ольги Василівни. Вона пояснила нам, що гру присвячено Дням партизанської слави, на честь партизанів 2-ї світової війни. Ще Ольга Василівна говорила про те, що теперішні часи вимагають від сучасної молоді сили, сміливості, готовності захищати від ворога нашу Батьківщину.
Майстер-клас по самообороні показали учні, що займаються в секції карате-кіокушинкай у нас в школі. Було дивно бачити, як малі діти бились, наче справжні каратисти. 
Учасники гри повинні були показати свої спортивні вміння у таких видах змагань:
віджимання (згинання-розгинання рук); підтягування (хлопці); ходіння на руках в парі («тачка»); човниковий біг; стрибки через скакалку (дівчата).
Кожен з нормативів мав своїх «героїв». Так у віджиманні найкраще проявили себе дівчата 5-Б (76 раз), у підтягуванні – хлопці 6-Б класу (23 рази), найскоріше подолали «тачку» учні 7-Б класу, їм же підкорився й човниковий біг з найкращим результатом; а у стрибках на скакалці не було рівних команді 5-Б, зокрема Галя Бакум прострибала навхрест на скакалці 101 раз!
Другим у програмі змагань був блок «Захист Вітчизни – справа кожного». До нього входили
надягання протигаза (на швидкість – хлопці); надання 1-ї медичної допомоги (дівчата); перенесення потерпілого з «поля бою»; стрільба в «дартс».
Найкраще з протигазом справились хлопці 7-Б класу, а найбільш вдало надали 1-у допомогу дівчати 7-Б класу. Краще за інших «виносили потерпілого з поля бою» команди 6-А та 7-Б класів. А от стріляють у нас погано всі. Хоча краще за інших – учні 7-Б та 5-Б класів.
Отже, всі учасники показали непогані результати.
Як відмітила Ольга Василівна, хороший захисник Вітчизни має бути ще й мудрим. Тому на завершення гри був інтелектуальний конкурс, що складався з вікторини для команд та конкурсу капітанів. Капітани повинні були скласти картинку-пазл із зображенням державних символів України. З цим завданням найкраще справилась капітан 5-Б класу Бакум Галя.
Журі приємно вразили виконання командами девізу (найбільш вдало це зробили учні 7-Б та 5-Б класів) та намальовані ними емблеми (було відзначено емблеми 7-Б та 5-А класів, бо намальовані були не за допомогою комп’ютера та досить естетично). Також врахували й зовнішній вигляд команд. Тут приємно порадували 5-А, 6-Б та 7-Б класи, бо виглядали дійсно як команда.
Жодне змагання неможливо уявити без  вболівальників. Найзавзятішими була група підтримки 7-Б класу. Учні навіть намалювали плакат на підтримку своїх фаворитів.
Готували учасників до змагань, навчаючи надягати протигаз та накладати пов’язки, члени парламенту Ковалишин Артур, Фалалєєва Таня (9-А) 
Отже, результати змагань такі:
І місце посіла команда 7-Б класу

ІІ місце – 7-А кл.

ІІІ місце – 5-Б клас.

ІV місце – 6-А клас

V місце – 6-Б клас

VІ місце – 5-А клас
Дякуємо всім!
Перехрест Катя, 5-А, Бойко І.М.









 Таня Фалалєєва вчить дівчаток надавати 1 допомогу
Артур Ковалишин показує хлопчикам, як правильно надягати протигаз