22 квітня 2016 р.

«Молодому козакові мандрівочка пахне»

Бібліотечний уїк-енд з презентацією книги В.Рутківського «Джури козака Швайки»
Слава про лицарів-козаків лине і до наших днів. Про них складено безліч легенд, переказів, повістей і романів. А пропоную поповнити свою домашню бібліотеку ще одним цікавим твором «Джури козака Швайки» Володимира Рутківського. Це гарна пригодницька історія написана на історичній основі одним з найкращих дитячих письменників.
Щоб зацікавити дітей цією книгою, у 7-б класі проведено бібліотечний уїк-енд з презентацією книги.
Для початку юні історики Сало Андріана та Врублевська Діана повідомили про події, що відбувалися на території України в кінці 15 століття, в час виникнення козацтва, що і стало історичною основою роману.
Літературознавці Паховчишин Діана і Ганас Юля розповіли, що в книзі описано волелюбних, сміливих героїв, які вміють вистояти у складних ситуаціях. Познайомили з юними героями Саньком і Грициком та їх старшим товаришем Пилипом Швайкою. А поезія і музика допомогли емоційно прикрасити виступ дівчат, додавши літературним образам яскравості та незабутності.
Найвеселішими були вікторина «Що ви знаєте про козаків?» та конкурси, де учні змогли проявити спритність, кмітливість, вправність.
І не можна уявити козака без пісні. Дякую Наталі Ярославівні за те, що постійно доводить – музична культура українців надзвичайно багата і ми по праву вважаємось одним з наймузичніших народів світу.
Щоб бути освіченою людиною, слід  знати минуле своєї країни, свого народу. Книга «Джури козака Швайки» для тих, хто хоче стати щирим громадянином, патріотом нашої держави.
Молочій І.В.



   

Серед книг на килимку
11 квітня з книгою В.Рутківського «Джури козака Швайки» познайомились і учні 6-Б класу. І назвали це знайомство «Серед книг на килимку», бо саме так і розташувались в бібліотеці учні. Вони почули кілька історій про маленьких козачат та легенди про козаків-характерників. Надіюсь, книга зацікавила діточок.
Бойко І.М.