29 листопада 2014 р.

ФЕСТИВАЛЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

17 листопада в нашій школі вчетверте відбувся «Фестиваль  толерантності». У ньому приймало участь 6 класів (6-8). Учасники повинні були розповісти у своїх виступах про культуру народностей, що здавна жили у Львові та вплинули на розвиток його культури. Назвою фестивалю було «Львів полікультурний».  Журі оцінювало виступи за такими критеріями: виступ (загальне враження), костюм, національна страва.
Першими виступав 6-А клас, він представляв країну Польщу. Учні не тільки цікаво розповіли про внесок поляків у львівську неповторність, а й танцювали польку. За словами директора школи Ольги Василівни, це справжня полікультурність, "вірмен в українській школі танцює польський танець". 6-А клас посів 2 місце.
Другими виступав 6-Б клас, який представляв вірменську культуру. Учні зайняли 3 місце.
Далі 7-А клас, який зайняв 2 місце, презентував єврейську культуру у Львові.
7-Б клас посів 1 місце. І заслужено! Учні підготували міні-виставу про історію кохання львівських Ромео та Джульєтти – про українку Пелагію італійця Мікеліні. Пелагія (Савечка Христя) пригощала коханого варениками та співала українських пісень, а Мікеліні почастував її піцою. Їх страви журі визнало найкращими.
 8-А клас представляв грецьку культуру. Вони розповідали про архітектуру, страви та традиції Греції і співали гімн Греції. І в результаті зайняли 3 місце.
8-Б клас розповів про вплив німців та німецької культури на становлення культури багатонаціонального Львова. І теж посіли 3 місце.
На конкурсі журі відмітило, що всі класи готувались, старалися.
Окрема подяка дівчатам з учнівського парламенту, що допомагали молодшим підготувати виступи: Сковрон Христині, Костів Мар'яні, Костюк Вірі, Юськевич Ірині (9-Б), Станицькій Анні, Гануик Анастасії (9-А).
Мисюк Ірина, 10-А