29 жовтня 2016 р.

ІГРИ ІЗ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

26 жовтня для учнів 6-Б було проведено літературно-екологічну гру «Флора і фауна в народних та авторських казках». Гру підготували Ірина Миколаївна та Володимир Орестович.
Під час вікторини учні мали дати відповіді про лікарські рослини та методи лікування хвороб, які зустрічались їм  творах зарубіжної літератури, перекинути «місточок» від казок та міфів до основ захисту здоров’я. Під час практичної частини гри довелось визначати лікарські рослини та пригадувати їх цілющі властивості, куштувати їх на смак та визначати по запаху.
Було весело та пізнавально.
Для гри учні об’єднались в 3 команди.
І місце посіла команда з капітаном Левус  Христиною
ІІ місце (з невеликим відривом) – команда Кузьмич Марти



26 жовтня учні 7-Б класу грали в  літературно-біологічну гру «Чарівні та лікарські рослини, вигадані Дж.Роулінг, та їх природні аналоги»
Учні об’єднались в 3 команди.
Завдання були дуже незвичайні: треба було впізнати чарівні істоти, що вигадала Дж.Роулінг, та співвіднести їх з тими, що існують реально; впізнати чарівні рослини з роману та пригадати їх реальні цілющі властивості; а чарівні страви та напої  викликали у гравців подив та задоволення.
На грі була присутня гостя – співробітник б-ки № 42 Лесіна Валерія Борисівна, яка не тільки судила команди, але й розповіла багато цікавого про Дж.Роулінг та її творчість.
І місце посіла команда капітана Потурай Андріани
ІІ місце – капітана Мазепи Анни
ІІІ місце – Лехновського Влада

Кращими гравцями визнали Потурай Андріану, Мазепу Анну, Попович Анну, Бакум Галину та Савечко Анастасію.