25 квітня 2017 р.

Ділімося знахідками!
Педагогічну майстерню для вчителів зарубіжної літератури м. Львова за темою «Продукування творчих ідей як засіб мотивації до вивчення зарубіжної літератури. Творче портфоліо учня» 25.04.2017 провела Дітчук Олена Олександрівна.  Учні 5-х класів продемонстрували свої портфоліо. У Швець Анни більшість доробків – вірші та прозові художні тексти; Діда Анна та Колотко Анастасія люблять ілюструвати прочитані твори; Саджениця Софія і малює, і вірші складає; Пархут Давид та Олексюк Віталій продемонстрували збірки власних презентацій, з якими виступали на уроках зарубіжної літератури; Іваночко Марія та Голобок Катерина прочитали присутнім свої оригінальні казки про канцелярські предмети, які допомагають їм вчитися; а Патрило Павло розповів про свою рукописну газету, більшість випусків якої є у його портфоліо. Такі портфоліо є у 36 учнів 5-А та 5-Б класів.
Гостям школи також було цікаво дізнатися про тих старшокласників, які вже неодноразово представляли на їхній суд свою творчість: восьмикласниці Бусько Єлизавета і Врублевська Діана прочитали свої вірші, а десятикласниці Копитко Юлія і Вініченко Владислава розповіли про те, як вони реалізують своє прагнення до самовдосконалення. Юлія – як хореограф – займається постановкою танцювальних номерів до п’єси за мотивами «Маленького принца» А. де Сент-Екзюпері з п’ятикласниками, а Влада створює мультиплікаційний фільм за казкою п’ятикласника Козака Дмитра.
Підводячи підсумки почутого та побаченого, методист НМЦО Мрачковська Г.М. запропонувала такі зустрічі продовжити і в майбутньому, підкреслюючи роль зарубіжної літератури у формуванні в учнів основних освітніх компетентностей.