30 січня 2019 р.

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ШКОЛИ: НОВА ГЕНЕРАЦІЯ

Фінал Всеукраїнського проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація» проходив в Одесі – перлині Чорного моря – 22-23 січня.
Там зібрались усі 11 міжрегіональних класів разом із керівниками, зокрема і міжрегіональний клас, до якого увійшли команда учнів 10-А класу нашої школи та команда учнів 10 класу СЗШ № 19 м. Добропілля.
Усі ми мали змогу побувати на надзвичайно цікавій екскурсії містом: ми відвідали Спасо-Преображенський храм, побачили на власні очі Пасаж, Потьомкінські сходи, Одеську оперу та багато інших архітектурних пам'яток. Також побачили море взимку. Відвідали Музей цікавої науки, де надзвичайні емоції у нас викликали досліди з котушками Тесла, неоновими лампами, електрофорною машиною. Під керівництвом екскурсовода ми навчилися видобувати електроенергію прямо з повітря і навіть торкалися блискавки голими руками. Побували на шоу під назвою «Райдужна хімія», а також практикували акторську майстерність.
За підсумками проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація» міжрегіональний клас учнів нашої школи та Добропільської СЗШ № 19 вибороли VII місце. А наша учениця Новікова Діана, яка була серед індивідуальних переможців, увійшла до наступного проекту «Кар'єра 4.0», в рамках якого будуть проводитися тренінги, а також його учасники зможуть відвідати найбільші вищі навчальні заклади України.
Додому наші учні привезли багато незабутніх вражень та цінний досвід!
Софія Хима,
учениця 10-А класу