2 грудня 2021 р.

Академічна доброчесність у 9А

Академічна доброчесність є однією із засад державної політики у сфері освіти, декларованих в Законі України «Про освіту». Дев’ятикласники вивчають правознавство, тому дотримання Конституції України та нетерпимість до порушення законів нашої держави стає ключовим у формуванні їхньої особистості.

Свої соціальні й громадянські компетентності учні 9-А класу (клас. кер. Дітчук Олена Олександрівна) продемонстрували на виховній годині за темою «Академічна доброчесність: засадничі принципи». Також вони дізналися про нюанси поняття «корупція» та про відповідальність за неправомірну винагороду від Володимира Бойка – молодого юриста, який свого часу закінчив навчання у нашій школі з атестатом з відзнакою. Крім того, учні поглибили свої знання із законодавства про авторське право, а, попрацювавши в командах, ще й закріпили свої навички в оформленні титульних сторінок рефератів, перших слайдів презентацій та титрів відеосюжетів.

До теми академічної доброчесності учні ще не раз повертатимуться, тому розмова про це матиме продовження на уроках з різних предметів.

                                                     Дітчук О. О., клас.кер. 9-А класу