6 червня 2022 р.

Завершується 2021-2022 навчальний рік...

Дорога шкільна спільното!

Наближається до завершення надскладний навчальний рік. Кожен з нас перед собою ставив цілі, проте, час вніс свої корективи і головною ціллю стало вижити, бути в безпеці, захистити рідних. Умови для навчання наших дітей також стали випробуванням, яке ми долаємо щодня. Долають діти, батьки, родичі та вчителі. Попри усі небезпеки і труднощі маємо розуміти, що за освіченими людьми майбутнє України. Мусимо прикласти максимум зусиль для того, щоб не втратити і не розгубити знання, та більше – примножувати їх у різний спосіб.

Дорогі наші учні, ви найкращі! Тільки ради вашого спокійного життя у незалежній Україні сьогодні ми такі сильні і так багато працюємо, кожен на «своєму фронті». Ми знаємо, ви надзвичайно сміливі, і сподіваємося, що ви відчуваєте нашу підтримку. Перед вами важливе завдання – вчитися!!!! Наскільки ви можете це робити!!! Не витрачати марно часу на ігри, які знижують ваш інтелектуальний рівень. Перед вами літні канікули: вчіть вірші напам’ять, читайте літературу, грайте шахи чи інші настільні ігри, катайтеся на велосипедах, займайтеся спортом на свіжому повітрі і при цьому обов’язково дбайте про безпеку. Ми любимо вас і бажаємо тільки добра!

Шановні батьки, ми щиро вдячні вам за те, що часто, перебуваючи не в комфортних домашніх умовах, ви перебрали роль учителя і наставника, допомагали своїм дітям опановувати складні науки іноді і без підручника, знаходили можливість альтернативних шляхів навчання дітей. Повірте, наші учителі намагалися зробити усе, що в їхніх силах, аби матеріал ставав доступнішим для розуміння.

Шановні учителі, я пишаюся вашою працьовитістю та високою професійністю. Завдяки вашим старанням наші учні (і не тільки наші) мали можливість отримувати знання, спілкуватися і бути почутими. Ви знаходите час і для уроку, і для перевірки робіт, і для натхненої розмови зі своїми вихованцями, і для відданої праці у пункті прийому евакуйованого населення.

Від першого дня широкомасштабного вторгнення рф в Україну наша школа перебрала надзвичайно важливі для ПЕРЕМОГИ функції і зовсім невластиві освітньому закладу. Ми стали прихистком для осіб внутрішньо переміщених, ми зліпили і передали близько півтисячі відер вареників для захисників, ми сплели більше 50 маскувальних сіток і дотепер це робимо, ми надаємо медичну та психологічну допомогу і навчаємо робити це інших, ми організовуємо благочинні заходи з метою збору коштів на потреби ЗСУ, ми показуємо найкращі сторони простого українця у побуті. У маленьке слово «ми» я заховала (заради безпеки) силу-силенну людей. Це найперше наші вчителі, батьки, учні, випускники, мешканці сусідніх будинків, волонтери, працівники Червоного Хреста, члени ГО і просто небайдужі. Величезна заслуга в добрій організації усіх цих процесів належить адміністрації закладу та технічному персоналу. Це люди, які не шкодують для спільної справи ні часу, ні здоровя, ні грошей. Ось так ми об’єдналися заради перемоги, ніхто і нікому не дав впасти у зневіру. Дякую говоримо один одному щодня. І в це дякую вкладаємо особливий зміст. Сьогодні «дякую» нехай долетить до кожного з вас. Ви ж знаєте за що. ДЯКУЮ!!!

Ми сильні, своєю працею показуємо, що українці самодостатня нація, вміє підтримати, прихистити, зігріти у важку хвилину, розрадити і порадити. Не зупиняймося. Разом до перемоги!

З повагою ваша директорка школи Зоряна Демчук