7 лютого 2024 р.

Всесвітній день читання вголос - 2024

Щорічно 1 лютого відзначається Всесвітній день читання вголос. Це свято створене для підтримки читання всіма шляхами та формами, а також для підкреслення важливості голосного читання як ефективного засобу сприйняття тексту, особливо для дітей. Читання вголос може сприяти розвитку навичок читання, поліпшенню концентрації та розумінню тексту. Учні нашої школи теж долучилися до святкування. 
Учні 4-х класів залюбки читали вголос свої улюблені історії першачкам. 

   

Напередодні Всесвітнього дня читання вголос четвертокласники відвідали «читацькі навчання». Вони готувались до відповідального завдання – уроку в перших класах. Для чого читати? Що читати? Де взяти цікаву книгу? З чого почати? Купа питань! І на усі ми знайшли відповіді. Обрали книжечку для читання першокласникам!  І ось усі переживання позаду! Усе вдалося!
   
      
Другокласники відвідали бібліотечне заняття «Читацька таємна скринька». Діти розповідали про книги, читали уривки, відповідали на питання однокласників. У дітей пройшов чудовий захід, що надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.
  
    
Учні 5А класу Ясінська Олександра і Матіко Максим читали казки.  
А учителі із задоволенням читали своїм вихованцям повчальні життєві історії українського педагога, письменника, учителя, відомого своїм глибоким розумінням психології дитини та інноваційними методами навчання Василя Олександровича Сухомлинського.