29 січня 2017 р.

«Україна колядує – колядує вся земля!»

«Україна колядує – колядує вся земля!»
Фестиваль колядок – це не просто багато співу, гарні костюми, Різдвяні зірки – це справжнє шоу. І від дитячих голосів, що славлять Різдво Того, хто прийшов, щоб дати нам нове життя, актова зала перетворюється на залу казкову, учні – на справжніх колядників та вертепників. І це дійство заворожує, і забуваєш, що на сцені – не професійні виконавці, а учні 5-8 класів.
То ж участь у фестивалі брали саме вони. І кожен клас разом з класним керівником підійшов до підготовки дуже творчо: 7-А клас підготував цілий вертеп з трьома царями, Іродом, жидом, господинею та господарем, смертю… 7-Б заспівав 2 чудові колядки, одна з них – традиційна старовинна лемківська колядка, але музика нам знайома за колядкою «Бог ся рождає» у виконанні Дзідзьо.
Учні 5-х класів порадували мелодійним співом традиційних колядок. Яскраві костюми, дзвінкі голоси, мелодійний спів – це все про виступ 6-А та 6-Б класів.
8-А підготував патріотичну повстанську колядку. Колядку «Ой сивая тая зозуленька» представив глядачам 8-Б клас.
Журі відзначило майстерність кожного класу.
Відкривала фестиваль Вільчинська Марія (9-А), яка разом з молодшою групою танцювального ансамблю “Подоляночка” стала переможцем районного співочого конкурсу.