13 вересня 2019 р.

Уроки в музеї

    З дитинства багато хто звик до стереотипу, що музей — це тихо і нудно проведений час серед старих запилюжених речей, які мало що промовляють. Сьогодні музеї типу "забери руки, замовкни і слухай екскурсовода" відходять у минуле. 12 вересня учні 10-А, 10-Б та 11 класів разом з вчителями Кузьменко Н.Я., Терендій З.М, Жигальцев Е.Ю. були учасниками музейного уроку- квесту "Українське мистецтво XX ст.", який провели для нас працівники Національного музею ім.А.Шептицького.
  Учні були не пасивними слухачами, а активним учасником розмови, де озвучували свою думку, власні асоціації,враження. Рухаючись залами експозиції учні виконували різноманітні завдання, створювали власні картини, " розшифровували " таємниці портретів, добирали аверс і реверс купюр, роз'яснювали символіку знаків на іконах.
  На завершення музейного дня учні оглянули експозицію творів народної майстрині світового визнання. Її творами захоплювався Пабло Пікассо і Марк Шагал, а вона й гадки не мала про власну популярність.
  Марія Примаченко - геніальна українська художниця-примітивістка. Оглядаючи її казкові картини, відкритим залишається питання: як в наповненому кризами і війнами 20 столітті художниця, яка жила в надзвичайній скруті знайшла стільки позитиву та яскравих барв?