3 вересня 2019 р.

РАДІСНА ЗУСТРІЧ

От і проминуло літо-літечко... Знову школа збирає друзів! Учні тепер уже 7-А класу розпочали рік роздумами за темою "Щастя – це пункт призначення чи спосіб подорожувати?" 
Думки щодо щастя розділилися: 47% учнів класу вважали, що щастя – це подорож від одного щасливого моменту життя до іншого з відчуттям радості у кожному моменті (розваги з друзями, хороші відповіді на уроках, навчання у ВНЗ, радощі у щасливому шлюбі і т.п.); інші переконані, що щастя – це досягнення мети у конкретному пункті призначення (отримання омріяного подарунка, вдале закінчення навчального року, перемога у спортивних змаганнях тощо). Хто ж правий? Усі!
Коли ми розібралися, то виявилося, що пунктом призначення щастя стає для «спринтерів» – людей, здатних за короткий час долати короткі дистанції. А для «стаєрів» (людей, у яких вистачає витривалості на довгий шлях протягом довгого часу) щастя – це довготривала подорож. Виявляється, щастя досягти легко усім: це лише питання сил, часу і власних пріоритетів. До речі, щасливчиків у перший день навчання наздогнали грамоти за минулий навчальний рік!
Отже, на перший план виходять пріоритети і цінності. Серед найважливіших для себе цінностей учні назвали життя, родину, здоров’я. Усе це є важливим для зміцнення рідної держави України.
А ще в цей день семикласники переглянули й оцінили різножанрові короткометражні відеосюжети, створені учнями нашої школи протягом 2017-2019 р.р. Так вони зорієнтувалися у власних творчих планах на 2019-2020 навч.рік.
Перший день занять закінчився морозивом у кафе. Чудовий початок нового навчального року!